Nordlys 311215

Lars er alltid barfot når han går og løper i fjellet 

nordlys311215BARFOT I FJELLET: Lars Gimse poserer barnbeint på toppen av Hamperokken i sommer. (foto fra instagrambruker: barfotgimse)

Siden Lars Gimse flyttet til Tromsø i 1995, har han vært forelsket i naturen og fjellene som omgir byen.

– Jeg har alltid vært glad i å løpe, men etter en stund ble det kjedelig å bare løpe bortover. Da fant jeg ut at når jeg først hadde alle disse fantastiske fjellene på alle kanter, hvorfor ikke benytte seg av dem, forteller Lars Gimse.
Det var først for noen år siden, da han fylte 40, at han fant ut at han gjerne ønsket å reformere all fjell – og turgåingen på en eller annen måte. Det var da han startet å løpe barfot.

– Jeg fant ut at jeg faktisk foretrakk å løpe barfot, det er som om man føler naturen på en bedre måte. Jeg har alltid vært glad i å gå barbeint, så jeg tenkte rett og slett hvorfor ikke, sier han.

Gikk opp Tromsdalstiden barbeint

Selv om han enkelte ganger blir nødt å snøre på seg skoene når kulden og snømengdene på fjellet er som verst, har han også om vinteren vært på strabasiøse ferder barbeint.

– I løpet av høsten og vinteren har jeg gått opp Blåmann, Hamperokken og Tinden barbeint. Da går jeg gjerne opp, og løper ned igjen.

Familie og venner var litt skeptiske i starten.

– De syntes det var litt sprøtt, og det er det jo på en måte også. Nå synes de bare det er gøy.

Internasjonal oppmerksomhet

Responsen utenfra har også vært god.

– Jeg skriver jo blogg og har en aktiv instagramprofil. Der kan man også se en liste over alle fjelltoppene jeg har besteget barfot.

– Der er det mange som kommenterer og liker poster av det jeg driver med. Både nordmenn og folk fra andre steder i verden. Det er gøy å se at folk finner det interessant og gjerne har mange spørsmål og er nysgjerrig, sier Gimse.

I tillegg har turentusiasten, som til daglig jobber i Tromsø kommune, funnet på en god motivasjon for å holde fjelljogginga ved like de kommende år.

God motivasjon

– Jeg har bestemt meg for å løpe opp Fløya like mange ganger i året som alderen min. Hvilket betyr at jeg i år har vært 43 ganger oppe ved Fjellheisen. I 2016 blir jeg derfor nødt å løpe opp 44 ganger, smiler han.

På spørsmål om på hvilket tidspunkt han tror dette vil kunne bli problematisk, smiler han og sier følgende:

– Ja, det er jo endel som har lurt på det samme. Men jeg er overbevist om at det kan la seg gjøre helt til jeg er 80. Eller i hvertfall så lenge helsa holder.

Fra artikkel: http://www.nordlys.no/lars-er-alltid-barfot-nar-han-gar-og-loper-i-fjellet/s/5-34-338176