O-løp og løpesko


222-305-largeHar i dag gjennomført mitt andre O-løp i historien. Prøvde meg på en A-løype, kort. Kjempegøy og masse myr :-). Valgte mine VFF Lontra i dag, da det var uttrykt for regn og har regnet de siste dagen. Hadde heller ikke regnet med at det skulle bli så mye myr 🙂 «Det er en del av orientering«, fikk jeg høre i etterkant og lærer stadig noe nytt. Når man trår godt ned i myra og myrvannet siger inn på oversiden av skoen som skal holde vannet ute er man tapt. Ja da er man våt på beina, og forblir våt resten av løpet siden skoen holder vannet godt inni skoen. Det satte ikke en demper på løpegleden man får gjennom orientering, men skal vurdere noen nye sko som kanskje er mer egnet for slikt terreng og orientering. Hva skal man velge i den store sko jungelen? Det blir nok litt spørring og undersøking på nettet før man bestemmer seg. De «hardbarka» orienteringsløperne skryter veldig av Invo, så kanskje Invo-8 Bare-grip 200 er ett godt alternativ? o-lop_080813

Når det gjelder selve løpet gikk det bra. Rotet meg litt bort mellom post 3 og 4 som man skal som O-løper (ikke nødvendigvis post 3 og 4, men noen poster er obligatorisk). Trøsten var at jeg ikke var alene om det. Innser nå at det faktisk er lurt med kompass når man står ved en post midt i skogen og skal løpe i en retning. Ikke alltid det er like lett å se hva som er N-Ø-S-V ut fra grå himmel 🙂 – Til dere som ikke har prøvd O-løp, kom dere ut i skogen 🙂 Det er kjempegøy!

2 kommentarer om “O-løp og løpesko”

  1. Jeg har Inov-8 Baregrip 200. Er ingen orienteringsløper, men har løpt mye i skauen med disse + SealSkinz sokker under våte forhold. Bra sko, men her er det virkelig syltynn såle med knaster størrelse traktordekk under, så vær obs på at du kjenner knastene godt på alt underlag som ikke er veldig mykt. Jeg foretrekker å løpe helt barbeint om mulig, og dette er eneste gang jeg har tatt meg sjøl i å tenke at en sko kanskje har for TYNN såle. Men beste grep jeg har vært borti i gjørmete bakker, nedi bekker etc. SealSkinz sokker holder ikke beina tørre for evig, men de holder ei stund, og de kommer godt med når man plumper uti når det et er nullføre. Hvis man tråkker så langt nedi at man fyller sokken med vann, er det selvfølgelig ingenting annet å gjøre enn å stoppe og tømme. Men uansett holder man seg mye varmere på beina under kalde, våte forhold enn med vanlige sokker. Klam blir man uansett, men heller klam og relativt varm enn søkkvåt og iskald, sier nå jeg.

    Har du vurdert Vivo Barefoots terrengmodell? Har ikke prøvd den sjøl, og den er muligens litt tyngre enn Inov-8 Baregrip 200, men jeg synes sålen ser hakket mindre aggressiv ut, og det tror jeg kan være en fordel. Jeg har derimot et par Merrell Trail Glove, men de er meningsløse som terrengløpesko og er blitt pensjonert til fritidssko.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s